fredag 11 mars 2011

Sexbok vann Slangbellan 2011!!

Respekt: en sexbok för killar av Inti Chavez Perez tog hem årets upplaga av Slangbellan. Det är ett pris som delas ut av Sveriges författarförbund till bästa debutant i barn- och ungdomsgenren.

Respekt tar upp sex och kärlek ur tonårskillars perspektiv. Jag har inte läst boken från pärm till pärm men bläddrat en hel del i den och läst vissa stycken. Den känns otroligt viktig och bra. Flera killar på skolan har lånat hem den och kommer tillbaka och meddelar att den är såååå bra. Det blir liksom mer än en bok som de samlas och fnittrar förläget kring. Många böcker i det här ämnet riktas till tjejer men den här tar upp en hel del föreställningar kring unga killars sextankar och visar att allt inte är så macho. Inti skriver även en hel del om vikten av att behandla sin partner med respekt.

Övriga nominerade till Slangbellan 2011 var: Jenny Jägerfeld med Här ligger jag och blöder och Joar Tiberg med Månen blev rädd.

1 kommentar:

  1. Instämmer i ovanstående - har killar som suktar efter fler böcker i samma stil och som frågar flera gånger om ifall att jag kanske missade något första gångerna de frågade... Den uppskattas - och är dessvärre också stöldbegärlig och försvinner därmed lite då och då.

    SvaraRadera