söndag 8 november 2020

Hästen Isabell är Nisses bästa vän


 Författaren Lin Hallberg är mest känd för sina böcker om Sigge och Teddy. Hon har även skrivit hästböcker för äldre barn och unga, exempelvis om Indra Larsson. Nu har jag fått upp ögonen för böckerna om Isabell och Nisse, vackert och hjärtligt illustrerade av Karin Åström Bengtsson. 

Isabell trivs bäst ute i sin vackra hage. Där kan hon äta vad hon vill. Hon är Nisses bästa vän, och Isabell är hans. Med Isabell kan Nisse prata om vad som helst. Det bästa Nisse vet är att ligga tillsammans med Isabell under en gran och bara mysa. 

Idag börjar skolan för Nisse. Han går till skolan glad efter att ha haft ett toppenbra sommarlov tillsammans med Isabell. Han hinner dock inte mer än att komma in på skolgården då han blir retad av de andra killarna i klassen. De tycker han har "tjejstövlar". Rasterna för honom blir mycket ensamma. 

När Nisse går hem är han ledsen. Han känner att det är tur att han har Isabell som väntar i mörkret under granen. 

Snart blir det ännu värre för Nisse, när killarna får reda på att han är kompis med en häst. Då får Nisse nog. Han bestämmer sig för att lära sig rida. Han tror att det är enda sättet att få killarna att sluta reta honom. Det här med ridning visar sig dock inte vara så lätt. Det är mycket att hålla reda på! 

Den här boken är en varm och härlig historia som handlar om vänskap och utanförskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar