onsdag 28 april 2021

Det stora tågäventyret


Det kungliga ångtåget Highland Falcon ska ut på sin allra sista resa. Resejournalisten Nat Beck är inbjuden för att dokumentera denna spektakulära resa. Harrison Beck ska följa med sin morbror på resan eftersom han snart ska få ett syskon. Han vill egentligen inte lämna sina föräldrar eftersom han är lite orolig för hur allt ska gå, men får finna sig i att åka med.

Redan på första sammankomsten ser han någon som gömmer sig och han tycker att det ser ut som ett barn. Men när han frågar runt så säger alla att han är det enda barnet på tåget. Tåget är ute på en färd som ska ta fyra dygn och så småningom ska tåget stanna i Aberdeen och plocka upp prinsen och prinsessan.

Harrison läser en notis om att det verkar härja runt en juveltjuv i landet. Och det dröjer inte länge förrän en passagerare, Mrs Pickle, upptäcker att hennes dyrbara brosch är borta. En annan passagerare påtalar då att hennes pärlörhängen också saknas. Harrison, som är fenomenal på att lägga märke till detaljer, är också väldigt duktig på att skissa. Tyvärr blir han själv anklagad för att vara tjuven av den otrevlige Mr Pickle. Harrison måste försöka bevisa att han är oskyldig och undersöka vem tjuven är. Vid sina efterforskningar träffar han på tjejen han såg första dagen. Det visar sig vara lokförarens dotter, som såklart ville åka med på Highland Falcons sista färd. Men hon är där utan lov och måste därför gömma sig. Grejen är dock att de har en juveltjuv med på tåget och prinsessan kommer snart att åka med och ha sitt enorma diamanthalsband på sig.

Väldigt spännande bok i sann pusseldeckaranda skriven av M.G. Leonard och Sam Sedgman. Det är många detaljer och finurligheter som gör att man inte kan släppa den ifrån sig. Nästa bok i serien kommer att utspela sig från kust till kust i USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar