torsdag 29 april 2021

Författartrio skriver om tuff tjejtrio


 Avigsidorna av sociala medier är många. Ett av dessa är mobbningen av och förtrycket mot tjejer. Detta är temat när författartrion Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson slår sig ihop för att skriva en trilogi om Tilde, Eleni och Jasmine. 

Dessa tre har inte mycket gemensamt mer än att de går tillsammans på samma högstadieskola i Gnesta. Tilde är en ganska tillbakadragen tjej som inte har så många kompisar. Skolkatalogen har nyss kommit och där upptäcker Tilde att hon har en gräslig min på sitt foto. Det kan ju lätt bli så om skolfotografen inte tittar igenom sina bilder ordentligt. Dessvärre är Tilde inte den ende som upptäcker bilden på henne. Någon okänd har lagt upp bilden på instagram, på ett konto som är döpt till "Fula tjejer"!!!

Tilde blir förstås mycket ledsen av det inträffade, men får inte mycket stöd av sina klasskompisar. Däremot blir det ett annat läge när klassens populäraste tjej, Jasmine, hamnar på kontot. Hon kallas dessutom för "grisen". Flera blir upprörda och en av dessa är Eleni. 

Drivkraften att upptäcka vem som står bakom det minst sagt olämpliga instagramkontot får Tilde, Eleni och Jasmine att närma sig varandra. Hos denna ganska omaka trio växer en vänskap fram och den är fint skildrad i boken. Utöver avarten av de sociala medierna, vänskapen och girlpowern så är en stor del av denna bok den spännande jakten på vem som är den skyldige. Det finns flera kandidater som kan stå bakom kontot och det blir en riktig nagelbitare fram till de sista sidorna innan man får svaret. 

Nu väntar vi på uppföljaren "Jobbiga tjejer".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar