torsdag 27 maj 2021

Det finns saker som är viktigare än idrott


 Basket är ju absolut en av de coolaste sporterna som finns. Tyvärr finns det inte så stort utbud av basketböcker. Det vill författaren Niklas Krog ändra på. Han har skapat en serie som handlar om Växjölaget BBK Storm. Först ut i denna serie är "En foul för mycket". 

Noa älskar basket och spelar så ofta han kan. Helst med vännen Lukas. Noas dröm är att spela i den amerikanska proffsligan NBA. 

Något som Noa älskar är när hans pappa är med på träningen. Det är han idag när laget spelar träningsmatch. Efter träningen ska Noa och pappa åka och handla mat. När pappa ska betala vid kassan märker han att plånboken är borta. 

Kanske har han tappat den i idrottshallen i samband med att hängde upp jackan för att skjuta några skott? Med i hallen fanns Alex som är storebror till Noas bästa vän Lukas. Alex snattade i somras och fick prata med polisen. Ganska snart faller misstankarna på att det är han som tagit plånboken. Problematiskt värre alltså!

Det värsta är att misstankarna leder till att BBK Storm inte fungerar som ett lag längre. Detta är en bok som påminner om att det finns viktigare saker än sport, hur härlig idrotten än kan vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar