fredag 28 maj 2021

Jaga bort de snuskiga gubbarna från internet


 Förr var snuskiga gubbar något man trodde stod i långa rockar och väntade utanför skolgården. Nuförtiden vet man bättre att en snuskig gubbe kan vara precis vem som helst. Det behöver inte ens vara en gubbe.

Som bekant härjar "snuskgubbarna" sedan internets födelse just på internet och då inte bara på den "mörka delen" av nätet utan även på appar som vänder sig till barn och unga. 

Erik och Love är bästa kompisar. Tidigare har de haft fotbollen tillsammans men numera hänger Erik hellre på biblioteket medan Love tycker det är roligast att spela spel på datorn. Men deras vänskap kan inget rucka på. Eller?

Plötsligt känns det som att något är annorlunda och konstigt med Love. Han har börjat umgås med en äldre kille på nätet, spelar våldsamma skjutspel och dricker energidryck. 

Vem är den där okände killen som kontaktat Love på nätet egentligen? Erik måste ta reda på vad som händer innan han förlorar Love som vän. 

Många barn mår dåligt och känner skam över vad de upplever på nätet. Författaren Ann-Charlotte Ekensten får oss med boken "Snusk på Snapchat" oss att förstå vikten av att man måste bry sig om vad som händer ens närstående på nätet, såväl om man är förälder, vän eller annan anhörig. Tillsammans ska vi jaga bort snuskgubbarna från nätet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar