lördag 29 maj 2021

Ninjakatt bjuder på episkt ostäventyr


 Toto är en riktig ninjakatt. Hon kan det värdefulla "Dubbla-väggstuds-öppna-kylskåpet" och många andra tricks. Med tiden har Toto blivit något av en kändis på gatan i London där de bor. Hon har ju klarat andra uppdrag som beskrivits i tidigare böcker galant.

Brorsan Silver försöker förgäves lära sig några tricks. Tyvärr är han inte lika "ninjamottaglig" som sin syster. Trots detta är Silver oumbärlig för Toto. Hon är nämligen halvblind så hon behöver hans "ögon" för att klara sina hemliga uppdrag. 

Nu har syskonen ånyo blivit kallade till premiärministerns bostad på 10 Downing Street. En ny uppgift väntar och denna gång blir det tuffare än någonsin. 

Hela London är nämligen på ett uruselt humör. Varenda bit ost i hela Storbritannien har nämligen blivit stulen och det dagen före den viktiga fredskonferensen. Om inte osten hittas kan kaos hota hela världen! 

Vi får följa med i ett episkt äventyr, på skumma barer vid Themsen, på hisnande flygturer på fiskmåsar över vackra London och till vildsinta dobermanns. 

Blir detta övermäktigt, till och med för en ninjakatt? En mycket trevlig, lärorik och lekfull bok för äventyrssugna i lågstadieåldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar