torsdag 7 oktober 2021

En tuff bok om en tuff sport


 Hockey är en tuff sport. Det lyckas illustratören Gerardo Sandoval visa på ett förträffligt sätt i "Isak på isen" av författaren Nel Yomtov. Jag har tidigare uppskattat tidigare böcker i denna serie som kallas för Sportklubben och jag blir inte heller besviken denna gång. 

Denna gång får vi följa hockeyspelaren Isak. När han spelar hockey spelar han hårt. För hårt skulle de flesta säga. Dock inte hans pappa. När han försöker ta det lite lugnare blir hans pappa arg. Pappan tycker att man måste spela tufft, annars kommer man ingenvart. 

Denna inställning har bidragit till att Isak har spenderat mer tid i utvisningsbåset än på isen. Detta är ju givetvis inte bra för laget och därför inget som lagkompisarna gillar. Dessutom står ju ett mästerskap på spel. Saken blir inte bättre när Isak lyckas skada en av lagkamraterna på träning. Det är inte vem som helst han skadar utan lagets bästa målskytt. 

Allt ställer sig på sin spets. Hur ska Isak göra för att alla ska bli nöjda och att laget ska lyckas i mästerskapet? Kommer han att kunna nå en balans mellan att spela tufft och samtidigt göra ett bra resultat?

En självklar hit för alla sportintresserade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar