onsdag 11 augusti 2021

Frida måste konfrontera ondskan


 Frida Karlsson bodde en gång i en lägenhet med sina två föräldrar. Hon trivdes i stan med alla sina ljud och ljus. Det var skönt att veta att fler var vakna än hon. Anledningen till Fridas grubblande och svårigheter att sova på natten är att hennes föräldrar inte kan ta hand om henne så bra.

Därför bor hon nu i ett hus på landet. Hennes fosterföräldrar är snälla men det är ju inte hennes riktiga föräldrar. Dessutom är det lugnt och tyst på landet och här finns fler skuggor. Långa, läskiga och människolika skuggor...

Frida får börja i en ny skola. Hon tycker det är lite nervöst men som tur är är det även första dagen i denna skola för ett annat barn, en kille som heter Theodor. 

Det är bara det att ingen annan i klassen verkar lägga märke till denne Theodor. Andra elever som Frida pratar med verkar inte veta vem Frida pratar om när hon nämner Theodor. Han får heller aldrig några frågor från läraren. 

Och vilka är egentligen de där två svartklädda tvillingarna som alla på skolan verkar vara livrädda för? Den allra största skräcken upplever dock Frida när hon då och då stöter ihop med en mörk skugga. 

Ju mer Frida forskar i det som verkar övernaturligt, desto större fara hamnar hon själv i. Vem eller vad är det som ville henne så ont? 

En konfrontation med denna ondska är oundviklig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar