måndag 9 augusti 2021

Hur livet blir när en förälder mår dåligt


 Isas pappa är på sjukhus, på det där stället man är inlåst. 

Det är där man hamnar om man har något trassligt inuti. Att pappan vårdas på en psykiatrisk avdelning är traumatiserande för hela familjen och något som är känsligt. 

Som tur är har Isa en bra kompis i Aisha. Med henne kan hon prata om de svåra sakerna som drabbat familjen. 

Men hon kan inte säga precis allt till Aisha. Den ende som egentligen förstår hur det är att ha en förälder som är psykiskt sjuk är Ian. Han går i sexan och är skolans populäraste kille. Dessutom är han någon som Aisha, och nästan alla tjejer som Isa känner, kär i. 

Ians mamma ligger på samma psykavdelning som Isas pappa. Isa och Ian börjar prata och Isa märker att det känns helt naturligt och är inte ett dugg nervöst att prata med honom. 

Men vad ska Aisha säga om detta? Inte nog med att Isa blev lucia istället för Aisha, en dröm som Aisha haft länge. Nu verkar det dessutom som om Ian är intresserad av Isa?? Problemen och missförstånden hopar sig och som om det inte kunde bli värre blir allt trassligare och trassligare. 

En mycket bra och välskriven bok av Cina Friedner, även om jag kan tycka att karaktärerna ter sig något vuxnare i boken än vad som vanligtvis är fallet för en femteklassare. 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar