onsdag 11 december 2013

Snöret, fågeln och jag

Ellen Karlsson
Ellen Karlssons debut Snöret, fågeln och jag belönades, för någon vecka sedan, med Lilla Augustpriset årets bästa barn- och ungdomsbok.
Det är en fin historia om 7-åriga Selma. Hon ska åka till mormor och morfar på landet och tillbringa sommarlovet där. Till hösten ska hon börja en ny klass på en ny skola. Kanske kommer hon att få en bästis där? Fågeln i Selmas kropp påminner hela tiden Selma om att hon faktiskt inte har någon bästis. Den pickar rakt in i hennes hjärta.
Plötsligt dyker Snöret upp från ingenstans. Snöret är en jämnårig tjej som också bor hos sin mormor över sommarlovet. De passar varandra perfekt. De bildar en Naturklubb i Selmas nya klubbhus (lekstuga). Fågeln pickar inte alls lika ofta i Selmas hjärta nu.
Jag gillar Snöret, fågeln och jag väldigt mycket. Selmas fågel pickar till en början även i mitt hjärta. Selma är så klok och gör så finurliga betraktelser av livet, vilket gör att jag bara vill att hon ska vara lycklig.

4 kommentarer:

  1. Ja, oerhört. Gillar den jättemycket:)

    SvaraRadera
  2. Tack för erbjudandet! Just nu har vi många böcker i våra läshögar, och vi vågar inte lova att vi hinner recensera den än. Men vi hör av oss om tid finnes!
    Hälsningar BookLover

    SvaraRadera
  3. OK, förstår. Hojta när tiden infinner sig. Med vänlig hälsning Björn

    SvaraRadera