onsdag 9 juli 2014

Sommarläsning

Ingelin Angerborns Hjärta av damm fick äran att bli först läst i min sommarhög. Den handlar om tolvåriga Bella som ska gå en teaterkurs på höstlovet. Kursen äger rum på den gamla Ekmanska teatern. Hon skulle egentligen gått kursen tillsammans med sin bästis Tove, men hon fick förhinder. Bella tycker det känns pirrigt att gå dit själv men de två ledarna Miriam och Roland verkar snälla så nervositeten släpper ganska snart. På kursen går bland annat också Nelli, Shirin och Hilding som är lika gamla som Bella. Hon känner igen dem från skolan.

Det går en skröna om Ekmanska teatern och om teaterdirektören som försvann. På fredagen är det Halloween och då ska de sova över på teatern, för att sedan spela upp sin pjäs för familjerna på lördagen. Ganska snart börjar konstiga saker hända.

Angerborn lyckas återigen med att ge läsaren den där mysrys-känslan. Hjärta av damm är minst lika bra som hennes andra böcker i genren. Den innehåller även kompisrelationer, familjerelationer och lite härlig pirrig nybörjarkärlek. Den passar de flesta barn och jag tror att den kommer att bli en lika stor succé som Rum 213. Läs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar