tisdag 7 oktober 2014

Mysrys

 
Katarina Genars Röda spår passar alla barn som gillar mysrysare som till exempel Rum 213, Skuggan i väggen och Glasbarnen. Röda spår är lite tunnare än de ovan nämnda böckerna och det tycker jag är ganska bra faktiskt. Katarina Genar har för övrigt skrivit många bra, lite mystiska böcker för barn i mellanåldern. Hon lyckas alltid förmedla en fin stämning i sina böcker.
 
Det är sista dagen före sommarlovet men Samuel känner ingen glädje över det. Bästa kompisarna Milo och Felix ska åka iväg två veckor på seglarsemester, så han är ensam kvar. På Konsum ser Samuel en lapp med ett erbjudande om att hyra ett hus. Han tar hem lappen och föräldrarna tycker att det är en utmärkt idé att pappan och Samuel hyr huset ett par veckor medan hans mamma jobbar. Huset heter Lunarbo och det ligger i den lilla byn Rädslan (redan där hade jag ju tvekat :)

Lunarbo har en mystisk historia. En italiensk konstnär byggde huset för många år sedan. Han flyttade dit med sin dotter Magdalena, men de blev aldrig accepterade i den lilla byn. Plötsligt försvann Magdalena spårlöst och så småningom blev huset öde. Många rykten har gått om huset och Magdalenas försvinnande genom åren. Bybon Eskil gjorde ett försök att flytta in i huset men han blev inte långvarig. Ryktet säger att huset är hemsökt. Samuel märker direkt att det är något som inte stämmer. När hyresvärden Karl-Erik säger att de inte ska lyssna på något som Eskil säger väcks ju såklart nyfikenheten hos Samuel. Han måste bara börja nysta i den här historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar