torsdag 21 januari 2010

Fler böcker på filmduken

För den som längtar efter lite mer när man har läst ut sina favoritböcker väntar en vår med många spännande filmpremiärer.

Den 24:e februari kommer Percy Jackson - Kampen om åskviggen som baseras på berättelsen om Percy Jackson - Född till hjälte. Percy har det inte så lätt och nu håller han dessutom på att bli utslängd från skolan. Men då visar det sig att grekernas gamla gudar är mer än bara mytologi och gör intrång i Percys värld. Självaste Zeus åskvigg har blivit stulen och för Percy innebär detta att han upptäcker att han är något mer än bara en vanlig kille.
Bara ett par dagar senare, den 26:e februari, har filmen om Legenden om Darren Shan Sverigepremiär. Filmen heter Cirgue Du Freak - The Vampire's Assistant och verkar bestå av alla böckerna, eller i alla fall av flera av dem.

Om man väntar lite till, till den 5:e mars, så kommer den nya Alice i Underlandet. Den här verkar skilja sig en hel del från både boken och de gamla filmerna. Enligt SF baseras historien på Carrolls klassiska saga men berättar ändå en helt ny historia. Den är nog ändå värd ett bio besök och jag tänker i alla fall gå och se den i 3D!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar