måndag 18 januari 2010

På temat vårens böcker


Nu kliar det i fingrarna att få köpa lite nya böcker ur vårens utgivning. Bland det roligaste på jobbet är när eleverna kommer och ger inköpsförslag. De böcker som är särskilt efterlängtade hos mig är:

Tredje boken om Roderick- Ett hopplöst fall
som kommer ut i Mars är flitigt efterfrågad av mellanstadieeleverna. Roderick- böckerna är skrivna i dagboksform eller som Roderick tycker är coolare att kalla det, i loggboksform. Roderick skriver om kul händelser både i skolan och på fritiden och författaren till Roderick- böckerna, Jeff Kinney, har verkligen lyckats med att skriva humoristiskt vilket verka gå väl hem hos eleverna. En amerikansk Sune/Bert- variant att skratta högt till.
Fyra efterlängtade böckerna i Kjetil Johnsens serie Tre- Till jord skall du bli, Den gråtande mördaren, Tillbaka från det döda och Ett sista offer. Nagelbitar- deckare som spinner sitt nät tätare och tätare runt dig för varje bok i serien du läser! Ska tydligen vara tio (jag har tidigare trott att det var 6 st) böcker i serien sammanlagt.

Del tre i serierna Vampire Academy- Skuggkyst av Richelle Mead och House of Night-Utvald av P.C Cast är det också många som längtar efter. De som älskar Twilight- böckerna kan nog tänkas gilla även dessa serier på samma teman, det handlar om vampyrer, kärlek och intriger. Själv tyckte jag att den första boken i Vampire Academy- serien var riktigt bra!
Nu är det bara att försöka hålla sig till Februari och Mars då dessa böcker släpps!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar