fredag 10 december 2010

Spännande avslut på uppskattad serie

Jag har precis läst ut Drakens skugga som är den fjärde och avslutande delen i Kim Olins serie om Simon. Dessvärre har jag inte hunnit läsa de första tre delarna, Avhopparen, Beskyddaren och Checka in, men kom ändå relativt fort in i handlingen. Jag hade nog fått ut mer av berättelsen om jag läst dessa, men efter ett par kapitel hade jag koll på de flesta i persongalleriet. Efter detta är jag dock sugen på att läsa mer.

Simon har gett sig i lag med Tobias Flemming, Pulverlands gamle gangsterkung, prickskytten Sandrine Ahlin och Elsa för att försöka störta Johnny Pilman. De försöker hitta allierade och samla bevis mot Pilman utan att bli upptäckta av hans torpeder.

Allt går dock inte planenligt. Gamla hemligheter kommer upp till ytan, som får händelserna att ta en annan riktning. Simon får anledning att omvärdera sina beslut. Är det överhuvudtaget möjligt att störta en gangsterboss utan att ta till samma fula metoder? Ska de lyckas? Och varför lever Simon fortfarande när Pilman haft chansen att döda honom flera gånger?

Spännande och våldsamt utan att vara blodigt. Jag får ju säga att berättelsen ger en oväntad tvist som jag inte hade räknat med. Vad det är - ja, ni får läsa boken och se själva. Olin skriver om en hård värld där känslor är tecken på svaghet. Medmänskligheten är närapå obefintlig, men ibland glimtar den till. Jag tror inte att någon blir besviken på den här avslutningen. Läs!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Ville bara säga att ni fått en Cherry on top award från oss på Barnboksprat:

    http://www.barnboksprat.se/2010/12/10/prisad-med-korsbar/

    Hälsningar Helena Ferry

    SvaraRadera