torsdag 13 juni 2013

Skuggan i väggen

Mikaela, eller Micke som hon kallas, har flyttat många gånger i sitt liv. Så fort hon och hennes mamma har rotat sig någonstans är det dags att bryta upp och börja om. Denna gången går flyttlasset till Ljusforsen i Norrland. Huset de flyttar till har sett sina bästa dagar och det finns en mörk historia kring familjen som en gång bodde där. Dottern, som var i samma ålder som Micke, drunknade i älven och ryktena säger att föräldrarna puttade i henne.

Micke märker direkt att det är något mystiskt i hennes nya rum. Det är en konstig skugga i väggen, som ser ut att vara formad som en flicka. Konstiga saker händer, lampor tänds mitt i natten och saker flyttar sig. Någon försöker säga Micke något. Hon kan inte låta bli att börja undersöka vad som egentligen hände med flickan en gång för länge sedan...

Skuggan i väggen av Kerstin Lundberg Hahn är en spännande bok som tar upp problematik kring vänskap, rotlöshet och utanförskap. De som gillar Ingelin Angerborns mysrysare kommer säkert att tycka om denna. Boken vann Bokjuryn 2012 i kategorin kapitelböcker 9-12 år!

2 kommentarer: