måndag 8 juli 2013

Ninja!

Ninja- första uppdraget är, som titeln antyder, första delen i en lättläst serie skriven av Chris Bradford (har tidigare bl.a. skrivit böckerna om Young Samurai).

Action med österländska inslag fortsätter i den här serien där vi får träffa Taka som håller på att utbilda sig till ninja. Andra i hans åldersgrupp har redan fått komma ut på sitt första uppdrag men Taka har ännu inte lyckats klara slutprovet, det som gör att man får sitt svarta bälte. På träningen är han egentligen rätt så skicklig men när det väl gäller så börjar han tvivla på sig själv. En dag så upptäcks det att de heliga skriftrullarna har blivit stulna från templet. Misstankarna riktas snabbt in på den onda krigsherren Oda. Samma man som en gång dödade T
akas pappa. Eftersom flera av de andra unga ninjorna redan är ute på uppdrag så blir det Taka och hans vän Cho som får ansvaret att hämta tillbaka skriftrullarna, trots att Taka egentligen inte är färdig. Är han redo för den press som ett riktigt uppdrag innebär?

Det hinner faktiskt bli rätt så spännande i den här första boken trots att den är rätt så kort och en del tid ägnas åt bakgrund och presentation. Jag tror att det här absolut kan locka dem som vill ha lättläst spänning och action. Kanske något för dem som fastnat för James Lovegrove's serie om Pinans 5 furstar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar