tisdag 11 februari 2014

Bra debut!

Åsa Asptjärn
Åsa Asptjärns debutroman Konsten att ha sjukt låga förväntningar handlar om Emanuel Kent Sjögren och hans hopplösa liv. Emanuel går in nian tillsammans med sin enda kompis Tore.Tore med de gröna gummistövlarna och fiskekepsen med öronlappar. Tore, som skulle bli helt ensam om Emanuel övergav honom. Emanuel tycker ju ända att han har potential till att bli den där coola killen. Det är bara det att ingen annan fattat det ännu.
När Tore är hemma från skolan ett par veckor, får Emanuel helt plötsligt hänga med skolans populäraste tjej Ammis och nyinflyttade Bianca. Emanuel ser sin chans att förändra sitt miserabla liv och hänger ut Tore, med resultatet att han sitter där med sitt dåliga samvete. Efter att han försökt sig på att hänga i sociala sammanhang av olika slag kan man konstatera att Emanuel är något klumpig. Det blir ofta ganska fel. Eller som han säger själv "Om inte omvärlden fuckar upp, gör det själv" och "Ta del av mitt halvkassa liv och gör sedan tvärtom".
Jag lider verkligen med Emanuel och hans klumpiga framfart, samtidigt som jag skrattar högt flera gånger. Det är fantastisk humor i boken och jag kan inte annat än att tycka väldigt bra om Emanuel. Boken rekommenderas starkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar