fredag 20 februari 2015

Röd som blod

Om man känner att man inte riktigt har fått nog av snö och kyla som går ända in i märgen så kan man ju passa på att haffa thrillern Röd som blod av Salla Simukka.

Sjuttonåriga Lummikki har haft ett hårt förflutet som vi inte vet så mycket om. Men det har lärt henne att härdas, att vara hård, att inte vara rädd, att se men inte synas. En dag hittar hon 30 000 euro i skolans mörkrum och det här blir början på hur hon, trots att hon till en början inte vill, blandas in i Tammerfors knarkaffärer på allra högsta nivå.  

Röd som snö  är kanske inte det mest spektakulära och nervpirrande som jag någonsin har läst men det funkar helt klart och är en alldeles perfekt som spänningsläsning. Lumikki är inte den som drar sig för att ge sig rätt in i faran även om de andra i gänget framstår som lite väl urblåsta. Det kommer att komma två delar till i denna serie, Vit som snö  kommer nu i april och den verkar utspela sig i ”ett sommarhett Prag” så passa på att läsa första delen innan vintern är över på allvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar