torsdag 3 december 2015

Skorstensjul

http://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_state=normal&p_p_lifecycle=1&p_p_action=1&p_p_id=crDetailWicket_WAR_arenaportlets&p_p_col_count=3&p_p_col_id=column-2&p_p_mode=view&facet_queries=&search_item_no=0&sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&search_item_id=141508&agency_name=ASE506851&search_type=solr&search_query=skorstensjul

Rabén och Sjögren har för fjärde gången gett ut en adventsbok, alltså en bok med 24 kapitel som ska läsas fram till julafton. Hemma har vi börjat läsa årets berättelse, Skorstensjul, av Mårten Sandén med illustrationer av Lina Bodin. Ja, vi är ju bara på kapitel tre ännu men inledningen ger mig stora förhoppningar om fortsättningen.
Jag hade förmånen att lyssna på när Mårten Sandén berättade om boken på Författardagen i Hässleholm för några veckor sedan. Han är en fantastisk berättare. Människor som kan stå på en scen och berätta i dryga halvtimmen utan att staka sig eller tappa tråden imponerar stort på mig. Jag blev väldigt sugen på att läsa både Skorstensjul och hans andra nyhet Sju förtrollade kvällar.
Det enda problemet med boken är att det kommer bli väldigt svårt att endast läsa ett kapitel per kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar