måndag 21 november 2016

Djupgraven

Tuva bor ute på Harö och varje dag åker hon med skolbåten in till skolan på Runmarö. Hon sitter alltid ensam och de andra undviker henne för att de tycker att hon är så annorlunda och konstig. På sista tiden har Tuva börjat drömma mardrömmar och kan inte sova på nätterna. Trots att hon är van vid havet och har bott på ön i hela sitt liv så känner hon att havet har förändrats. Det har blivit farligt och opålitligt och flera båtar med besättning har försvunnit. Tuva vill helst inte åka båt alls längre, för det känns som om havet jagar henne.

Under en idrottslektion med orientering blir dimman ovanligt tjock och det är helt omöjligt att se något alls. När dimman lättat så är Axel i klassen spårlöst borta och många misstänker att Tuva ligger bakom försvinnandet. "Alla vet att det var du" skriker Isabelle. "Du är ett sånt freak. Alla fattar att du gjorde det! Alla vet att det var du som dödade honom!"

Tuva och Rasmus vet att de aldrig kan berätta sanningen om vad de såg i dimman. Ingen skulle tro dem och alla skulle tro att de var helt galna. Det dras in i en otrolig historia med kamp på liv och död och det ska visa sig att Tuva är mer annorlunda än vad någon hade kunnat föreställa sig.

Djupgraven är första delen i en planerad trilogi och är skriven av Viveca och Camilla Sten, som är mor och dotter. Det är en härligt spännande och ryslig bok och jag väntar med spänning på fortsättningen!
/Gabriella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar