fredag 25 november 2016

Sal 305


Elvira får ett sms av sin pojkvän där det står att det är slut. Elvira blir jätteledsen. Hon slänger sig på cykeln utan hjälm och cyklar iväg utan att se sig för. Plötsligt blir hon påkörd av en bil och flyger av cykeln. När hon vaknar på sjukhuset har hon tappat delar av minnet och det enda hon minns av olyckan är bilens nummerplåt: SAL 305. Eftersom Elvira har fått hjärnskakning så får hon stanna några nätter på sjukhuset.

När Elvira tittar ut genom sjukhusfönstret så ser hon det gamla nedlagda mentalsjukhuset, även kallat Dåris. Stämmer alla hemska historier hon har hört om det stället? En kväll ser hon hur det lyser i ett fönster på Dåris och att någon är där inne. Vad konstigt. När hon precis håller på att somna så känner hon att något tar hennes hand, men när hon tittar är rummet tomt. Hon är säker på att hon såg någon ligga i en sjukhussäng bredvid hennes egen, men ingen har varit där och det finns ingen säng.

Är det verkligen hjärnskakningen som spökar eller är det något annat?

Det här är en fristående fortsättning på boken Rum 213 och den är lika spännande som Ingelin Angerborns böcker brukar vara.
/Gabriella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar