tisdag 17 mars 2020

Nu gäller det att stoppa pirat Ruggskägg!

Serier är bokform är något jag upptäckt lockar många barn. På "mina" filialer är efterfrågan inte ännu så stor vilket gör att jag här och nu slår ett slag för serieromanen för unga!
"Stjärnväktaren" skriven av italienska författaren Katja Centomo med flera är del fem i serien om Zick och Elena. Det har visat sig att Zicks katt Tim besitter stora magiska krafter och att Zick kan tämja såväl monster som svarta andar.
Så långt allt väl men allt är inte problemfritt. Piraten Ruggskägg har nämligen dykt upp i staden. Han är själv en svart ande och svarta andars "mat" består i att äta monster för att själva bli levande igen. Zick och Elena är ju bekanta med en hel del monster så nu gäller det att stoppa piraten.
Det visar sig dock inte bli helt lätt eftersom Zick och Elena mest är osams hela den här boken. Går det hitta ett sätt att samarbeta för att hindra den här piraten att komma till liv igen?
Detta är inte den bästa serie jag läst, men för dig som har livlig fantasi och gillar monster och action så har du kommit rätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar