fredag 6 november 2020

Hur ska Jack kunna lura trollen?


 Välkomna. Här kan Drakarlanda. 

- Övermålad stentavla, gömd i brännässlor, vid Arlanda flygplats. 

Den nya boken i serien om legenden om Jack, tar dock inte sin början vid Arlanda. Bergadrottningen har tagit Jacks föräldrar och lillasyster Ebba till fånga, längst ner i Kirunas järngruva. Jack är på väg dit med sin hårdrocksälskande moster Betty, vännen Rurik som är vätte och trollpojken Nåni för att frita dem. Det visar sig inte bli en enkel uppgift. Någon, läs trollen, har nämligen demolerat Högakusten-bron. 

Luften går ur dem, hur ska de nu komma förbi trollen och komma till järngruvan där familjen hålls inspärrad? Då kommer Jack på en idé. Han vänder sig till trolldomsboken. Den enda chansen är att använda magi, farlig magi, magi som ingen har använt på hundratals år. Att använda sig av svartkonster är förbundet med stora risker. 

Frågan är om ens det hjälper för att lura trollen?

I boken "Vidunder på Arlanda" kommer Arlanda naturligtvis att spela en roll. Men jag lovar att det är på ett sätt som du som läsare absolut inte kommer att tro. Sättet är dock helt enligt den stil som Martin Olczaks böcker om Jack är skrivna. Precis som John Ajvide Lindqvist, fast för barn skriver Martin Olczak om fantastiska saker som troll, talande ormar och gripar som att de faktiskt kan finnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar