måndag 15 mars 2010

Det osar Chic lit!


Chic lit är en hett efterfrågad genre och i mitt biblioteks magra utbud av detta (nåja, några Denise Rudberg, någon Marian Keyes och Emma Hamberg finns i hyllorna..) så följde jag inköpsförslaget på boken Elsas mode. Författaren Sofi Fahrman är känd modeskribent och bloggare och har med denna roman debuterat i litteraturutgivningen. Boken heter Elsas mode 1 och ska följas av åtminstonde 2 till böcker i samma serie. Boken är vuxenklassificerad men kommer säkerligen läsas även av yngre Chic lit- läsare.
Huvudpersonen Elsa lämnar New York med stor sorg i hjärtat. Varför hon åker tillbaka hem till Borås får man inte veta förrän i slutet av boken men det sker egentligen mot Elsas vilja. I New York har hon börjat leva ut sina "Elsas Superskills" och med hjälp av dem snappat upp en hel del användbara namn och knep för att ta sig in på de flesta klubbar och få de flesta män att smälta när hon vill ha något. Väl tillbaka i Borås får hon reda på att två av hennes väninnor väntar barn och att hon helt enkelt måste ta sig till huvudstaden för att få utlopp för sitt party- och modesug. I Stockholm får Elsa den briljanta idén att starta en modeblogg men med noll budget får hon ta till en hel del av sina sk "superskills" för att ens komma innanför repen på klubbarna och modevisningarna. När hon dessutom får syn på Hugo Cronstedt- stans hetaste och mycket framgångsrike singel blir det givetvis en hel del känslor inblandade också .
Javisst är detta Chic lit så det osar men jag fick också en hel del ont i magen mellan varven när Elsa lyckas strula till än det ena än det andra. Vill du på behörigt avstånd gotta dig i Stureplanspartyn, en hel del "riktiga" kändisprofiler, modetrender, bloggskvaller och förvirrade känslor så är detta en fullpott. Elsas mode infriar den bild som du ser på bokens framsida och Sofi Fahrman har säkerligen en hel del på fötterna för att kunna skriva en bok om det livet. Jag misstänker att det för läsaren kan bli antingen en sporrande fantasi eller en avskräckande tragedi att få den här glimten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar