tisdag 2 mars 2010

Kim 145 av Anna Vikström


Kim 145 är en fristående fortsättning på boken Spela falskt. Huvudpersonen Kim älskar att spela basket och tränar med ett lag som ska åka på träningsläger. Hennes kompis Sassa blir dunderförkyld lagom till lägret och tyvärr är hon så hes att hon knappt kan prata i telefon heller. Kim som mår dåligt efter att hon (i första boken Spela falskt) avslöjat en knarkliga brottas med mardrömmar och panikångest men förstår inte riktigt själv att det är panikångest hon har förrän en lärare berättar att hon också haft det.
Kim har också tankar om sitt utseende, är hon verkligen lik en kille som hennes störige granne Jack har slängt ur sig. Hon känner nästan hat mot honom samtidigt som att det finns en attraktion mellan dem, känslorna strider mot varandra hela tiden. Det hinner hända mycket i boken och mitt bland alla motstridiga känslor och träningsläger så börjar Kim komma något nytt mystiskt på spåren. Hon ser en och samma bil på flera olika ställen och flera gånger ser hon kvinnor som viftar som om de vill ha hjälp.
Jag tycker att boken känns ganska kall och hård men samtidigt tar den upp många känslor och tankar som Kim har och handlingen håller ihop helt okej trots blandningen av thriller, sport och kärlek.

1 kommentar:

  1. Jag såg nyss att tredje delen kommer nu i mars, den heter Spinks.
    //Mari

    SvaraRadera