onsdag 27 oktober 2010

Beautiful Blogger Award

Jippey! Våran blogg har fått den fina nomineringen Beautiful Blogger Award av Barnens bokklubb- bloggen! Vi tackar och bockar och bugar!


Motiveringen löd: "En superfin blogg som skrivs av tre bibliotekarier med ett genuint intresse för barn- och ungdomslitteratur". Vad kul att vårat engagemang lyser igenom, nu är vi supersporrade att blogga vidare!

Som nominerad har man sedan några uppgifter att fylla:
- kopiera in awardbilden i sin blogg
- tacka och länka till den som nominerade
- nominera sju andra bloggare och länka till dem
- berätta sju intressanta saker om sig själv

De här sju bloggarna får oss att bli än mer litteraturhugade och är väl värda vår nominering:

Bokträdet Snygg blogg med tips på både nya och gamla barn- och ungdomsböcker, ger en bra överblick över litteratur för de yngre! Skrivs av flera bibliotekarier på Oskarshamns bibliotek. Extra tummen upp för det fina bokträdet som Emma Adbåge gjort till sidan!

Bokfreak Toppenbra och väl uppdaterad blogg om barn- och ungdomslitteratur. De fyra bibliotekarierna som driver bloggen har haft den i flera år och har superkoll! De har även toppkoll på vilka böcker som ska bli film!

Fackboken Härligt med en blogg om faktaböcker! Inspirerande skrivet från Västra Frölunda bibliotek!

En bok om dagen Skönt och avslappnat språk och blandade ämnen i en blogg som känns hjärtevärmande! Skönlitteratur/ Faktaböcker/ Bokcirkel/ Film m.m

Bookcover girl Anna Winberg bjuder på snygga, intagande och uttrycksfulla bokomslag och annat bokrelaterat utan att vara en typisk "skrivblogg". Tummen upp!

Lilla Bokhyllan Eva Emmelin delar med sig av hjärtans lust av boktips på småbarnsböcker. Bra tips för både bibliotekarier, småbarnsföräldrar och den med barnasinnet i behåll!

Boktimmen Den här bloggen är skriven med stort engagemang av en citat: "Bokslukerska, författare, drömmare, nörd". Nörderi är bra tycker vi!

Sju saker ni kanske inte redan visste om oss på Book Lover:
1. Bästa läsplats: Trefalt blev soffan vår favoritplats och så drömde vi oss också bort till soliga ställen som också är mysigt att läsa i!

2. Bästa lästilltugg/dryck: Helt klart Te, te och åter te! Några av oss ville också slå ett slag för russin och nötter som tilltugg vid bladvändning!

3. Vad läser vi helst privat: Biografier, Deckare, Skräck och surrealistiskt.

4. Favoritbok inom favoritgenre: "Gonzo- The life of Hunter S. Thompson (biografi), Kafka på stranden av Haruki Murakami (surrealistiskt) och Blonde av Joyce Carol Oates (Biografi/Fiktion om Marilyn Monroe).

5. Något läsminne från barndomen: Maria minns att hennes pappa ofta läste för henne och syskonen och att han ofta valde Emil i Lönnerberga. Hon minns särskilt en gång då hon och ett syskon satt på varsin sida om sin pappa, han läste ur Emil och började skratta hysteriskt (han läste lite tyst innan han läste upp högt och visste därmed allt det roliga innan Maria och syskonet visste det). Han skrattade så mycket att syskonen började skratta lika mycket som pappan men utan att veta åt vad. I allt skrattande var det inte lätt att läsa vidare heller.

Pernilla minns med lite mer fasa en barnbok där en flicka hade en nalle. På en illustration var det ritat så att det såg ut som att nallen hade en stick i foten. Varje gång Pernillas mamma läste ur boken fruktade Pernilla för den där sidan med stickan (som alltså inte var en sticka men såg ut så...). Trots stickan var detta en riktig favoritbok som Pernilla ville läsa om och om igen! Titeln har tyvärr försvunnit ur minnet men skulle kunna vara något med Emma och Nallar....?

6. Vi missbrukar: Te, Tranbärsjuice, Citronvatten, Fisherman´s Friends, Popcorn, Russin, Pumpakärnor, Naturlakrits med havrekli, Tops och Post- its. Inte så lite saker... och nu när vi räknade upp det så lät vi......... Embarmligt tråkiga och torra och nyttiga (detta dementerar vi direkt)!!!

7. Det bästa med vårat jobb som skolbibliotekarie: Alla fantastiska ungdomar som vi träffar varje dag. Att det är ett socialt jobb som ger mycket feedback!

2 kommentarer:

  1. Grattis till er plats i bloggvärlden! Rena hälsokosten för knopp och kropp när ni sitter och läser och knaprar nyttigheter. Kan det vara sunt? Dags för avgiftning från pumpakärnor och Fisherman´s friend? Lycka till med bloggen i framtiden! Carina

    SvaraRadera
  2. Tack för utmärkelsen! Roligt! ;-)

    SvaraRadera