fredag 1 oktober 2010

Lagom ruskiga spökhistorier

Den öde graven och andra spökhistorier av Dan Höjer kommer lagom till höstrusket tvingar oss inomhus. Fyra små spökhistorier för de yngre läsarna. Teckningarna av Jonna Björnstjerna är både söta och kusliga.

Här möter vi Anna som genar över kyrkogården och hittar en övergiven grav, Agnes som tar med lillebror på Halloween för att samla godis och följer efter andra barn till ett märkligt hus med en konstig man, Hampus som kommer bort från klassen när de är på skolresa till ett gammalt slott och så Oskar, som blir förälskad i Jasmin, men hon verkar inte vara som andra.

Det är spännande och läskigt, perfekt läsning för en kulen höstkväll när vinden viner runt knutarna och man kan krypa upp i soffan. Fungerar alldeles utmärkt som högläsningsbok (kanske till och med är att rekommendera att ha en vuxen i närheten?). Jag vet många som kommer kasta sig över den här boken nu.

3 kommentarer:

 1. Åh! Den verkar så fin! Vill läsa! :-) //Mari

  SvaraRadera
 2. De lottar ut den boken på barnens bokklubbs hemsida. http://www.barnensbokklubb.se/halloween

  kans ke dumt och tipsa för jag vet en här hemma som gärna vill vinna =)

  SvaraRadera
 3. Hej! För den vuxna spökfantasten vill jag rekommendera en bok ur vår utgivning: Där var en som blev där - Spökhistorier från Österlen, som kom ut våren 2010. Denna vår kommer uppföljaren ut i handeln: Tis han ryddnar opp är den kryptiska titeln. Titta gärna på förlagets hemsida: www.enblindlederenhaltforlag.com

  Bästa hälsningar

  Måns Hedberg

  SvaraRadera