tisdag 5 oktober 2010

Hundälskare se hit!

Bea 12 år är enda barnet och hennes föräldrar är båda journalister mitt i karriären. Hon känner sig ensam, hennes föräldrar lovar och lovar att hinna göra saker men sedan dyker ett nytt nyhetsstoff upp och de måste iväg. Hon har två goda vänner, Lulu och Kate, med dem har hon det bra men Kate har börjat bli så influerad av sin mamma om vad de ska göra, spa- helg, alginpackningar och manikyr!!

En dag får Bea en Golden Retrievervalp, kanske som en liten muta för att döva föräldrarnas dåliga samvete men i vilket fall som helst så älskar Bea hunden. Hunden får heta Danny, för om Bea hade fått en lillebror så hade hon önskat att det var så han skulle heta. Danny blir hennes stora stöd och sällskap men allt vänds upp och ner den dag då hennes mamma glömt stänga grinden och Danny är försvunnen. Om Bea varit besviken på sin mamma tidigare så blir detta droppen.

Jakten för att hitta Danny leder Bea till nya ställen och till nya bekantskaper. Den snyggaste killen i klassen, Ashton, som tidigare varit överlägsen och ointresserad av henne blir helt plötsligt en av de som hon berättar för om att Danny sprungit bort. Ashton visar sig vara hundälskare han också och trots sin perfekta yta har han också problem och grubblerier.

Bea får också möjlighet att hjälpa till på ett hundhem och där upptäcker hon att det finns så många övergivna och upphittade hundar att de som varit där längre än fem dagar måste avlivas. Tänk om Danny också blir avlivad....... Om han är på ett djurhem måste hon hitta honom fort!

Många intressanta ämnen i en finstämd bok som passar perfekt för hundälskare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar