onsdag 12 januari 2011

Favoriten på bioduken

Att I morgon när kriget kom av John Marsden har blivit film är knappast någon nyhet längre. I Australien hade den premiär i september. Men däremot har det länge varit oklart om den överhuvudtaget skulle komma till Sverige. Och JA, det ska den!! Enligt Bonnier Carlsens hemsida ska Tomorrow When The War Began ha biopremiär 8:e april.


I morgon när kriget kom och de andra böckerna i serien har länge varit några av mina absoluta favoriter bland ungdomsböcker. Jag streckläste hela serien på sju böcker.
Det tar sin början i Australien när Ellie och några av hennes kompisar bestämmer sig för att leva vildmarksliv under en helg. När de återvänder till stan märker de att det inte är som när de lämnade den. Husen är öde, strömmen och borta och husdjuren är döda. Australien har blivit invaderat och deras familjer är tagna som krigsfångar. Ungdomarna flyr först tillbaka ut i vildmarken men de känner att de inte bara kan sitta och göra ingenting medan deras vänner lider. Så de bildar en gerillagrupp för att göra livet surt för sina motståndare.
Har ni inte läst de böckerna så gör det. Det är spännande hela tiden och man kan inte sluta läsa. Passa på att läsa dem nu innan filmen kommer, då är det ju dags att gå på bio igen.

3 kommentarer:

 1. Det finns ju en del (typ jag) som inte orkar vänta på bion och därför är lite olaglig av mig och därför redan har sett den. :)
  Kan meddela att den var väldigt bra och passade ihop med alla bilder jag redan hade i huvudet. Det är ju dock inte hela serien som blivit film. Skulle tippa på de första böckerna (man blandar ju ihop vad som händer i vilken bok). Ser fram emot uppföljaren!

  SvaraRadera
 2. Haha! Det är i och för sig bra att det finns sådana som inte orkar vänta också, då får man ju i god tid reda på om filmen är värd att vänta på eller inte.

  Så det är flera böcker i första filmen? Jag har också lite svårt att hålla isär vad som händer i vilken bok men jag har för mig att efter de tre första så är det en rätt naturlig avslutning (eftersom det från början bara skulle ha blivit en trilogi).
  //Mari

  SvaraRadera