måndag 4 juli 2011

Kan inte sluta läsa!

Har precis läst ut City of Bones och nu vet jag inte vad jag ska göra tills jag har del två i näven - så bra var den. Inte en enda seg passage, inte en enda gång längtade jag efter slutet - jag vill bara läsa mer.

Clary lever ett normalt tonårsliv i New York tillsammans med konstnärsmamma, lite nördiga bäste vännen Simon och mammans gode vän Luke som varit som en far för Clary. När hon tillsammans med Simon en kväll besöker en klubb blir hon vittne till ett mord. Samtidigt inser hon att både offret och de tre mördarna är osynliga för alla andra. Vad är det hon precis har sett? Det här blir upptakten på något långt mycket värre och märkligare. Kort därefter försvinner hennes mor och Clary är själv nära att bli dödad - av en demon. Clary tar upp sökandet efter modern och träder in i en skrämmande värld som finns omkring oss, bara man skrapar lite på ytan. Allt är inte alltid vad det ser ut att vara.

Det är spännande, det är mycket action samtidigt som det är mycket känslor i omlopp. Kärlek och hat, förtroenden och svek, magi och blodigt våld - allt i ett. Dialogen är hyfsat rapp och språket är tillräckligt enkelt för att läsningen ska flyta på bra, trots att det var ett tag sedan jag läste några längre texter på engelska. Klarar man en normal film utan textning klarar man att läsa den här.

City of Bones är första delen i The mortal instruments av Cassandra Clare, en serie på fyra böcker varav ingen än så länge utkommit på svenska. Följande delar är City of Ashes, City of Glass och City of Fallen Angels.

1 kommentar:

  1. Åh, igår köpte jag äntligen den här boken. Förrförra julen fick jag del 2 i julklapp (jag hade inte fattat att det var del 2 när jag skrev önskelistan), och sedan har den liksom blivit bortglömd i väntan på att jag ska läsa del 1. Nu ska det göras. Spännande. :)

    SvaraRadera