tisdag 5 juni 2012

Fabian och karamellhäxan

Maud Mangold
Fabian är 10 år. Han är ganska nyinflyttad tillsammans med sina föräldrar och syster Vicky. Han är inte mobbad men han har heller inte några kompisar. Han saknar verkligen sin bästis Emil. Fabian spelar hockey i Björnligan, fast det tycker han är sådär kul.
En dag när han går i parken och plockar kastanjer träffar han på Magda. Hon är en äldre, liten dam med uggleglasögon. Hon berättar att hon ska öppna en godisaffär i närheten. Magda kokar egna karameller och recepten är superhemliga. På något sätt verkar hon veta saker om Fabian utan att han berättar det.
En dag kommer Vicky hem och berättar att de ska såga ner alla träden i parken och bygga ett stort köpcentrum i stället. Hon är med i en protestgrupp och försöker göra allt hon kan för att stoppa politikerna. Hon får oväntad hjälp från Magda och hennes magiska karameller, som för övrigt hjälper till på andra håll också.
Maud Mangold har skrivit denna mysiga berättelse, som jag gillade jättemycket och jag vet precis vilka elever jag ska rekommendera den till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar