torsdag 31 maj 2012

Lättläst fotbollsidol


I juni kommer Zlatans ack så populära och bästsäljande biografi ut som lättläst. Det tackar vi och bockar för. Aldrig har det varit så lång kö på en bok på mitt skolbibliotek, dessutom består kön nästan uteslutande av de som inte ens visste att man kunde köa på böcker... Det är lycka för ett skolbibliotekariehjärta! 

En lättläst variant kommer nog att passa några av dem som handen i handsken eftersom en del tyckt att originalet varit lite väl långt och svårläst.

2 kommentarer:

  1. Håller på med Jag är Zlatan just nu, har inte så mycket kvar, men den var lättläst också som vanlig inbunden bok. Dock är det jättebra att det görs varianter, för det viktigaste är nog att vi läser mycket - och att de som har svårt att läsa får tillgång till texterna på ett sådant sätt som de kan ta till sig.

    SvaraRadera
  2. Jodå, jag håller med om att den inte är särskilt svår som den är. Och lättläst är ju inte alltid bra bara för att det är lättläst. Men i det här fallet tror jag att det kan gynna dem som faktiskt vill lästa Zlatans bok men som skräms av tjockleken och texten i den. Kanske kan man först läsa den lättlästa och sen våga sig på originalet?
    Som du säger, huvudsaken är att vi läser :-)
    //Mari

    SvaraRadera