måndag 4 november 2013

Jakten på Bronsdolken fortsätter...

Japp. Här fortsätter äventyret och jakten på bronsdolken. Hylas blir tillfångatagen av slavhandlare och får slita i gruvorna på vulkanön Thalakrea där hans fiender Kråkorna styr. Samtidigt flyr Pira från sitt hem och bestämmande mor för att få ett fritt liv. Tillsammans med en sierska hamnar hon på ön Thalakrea...
Hylas vill inget annat än att fly och fortsätta leta efter sin syster Issi. Men Kråkornas ledare är på väg till ön och därmed även Bronsdolken, om Hylas kan få tag på den så kan han få hela Kråkätten på fall.

Eldsandarnas ö är andra delen i Michelle Paver's serie Bronsdolken och den tar också vid ungefär där Den utstötte slutade. Det är samma magiska känsla som i första delen och jag tycker att huvudpersonerna Hylas och Pira egentligen är den stora behållningen med hela berättelsen. För de är så himla bra och så fina på nåt sätt.

För det är så, att handlingen i den här boken möjligtvis inte är riktigt lika driven som i första. Jag känner inte att det som händer i den här boken egentligen för seriens händelser framåt. Kanske för att Hylas hela tiden är så nära dolken, som ju är själva nyckeln till upplösningen. Den måste hela tiden försvinna från honom för att äventyret ska kunna fortsätta. Men ja, det är spännande och jag sitter och bläddrar mig framåt för glatta livet. Och det här ska ju bli fem böcker sammanlagt så vi får väl se hur handlingen tar sig i resten av böckerna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar