fredag 10 januari 2014

Time between us

Den andra boken med tidsresetema som jag sysselsatte mig med under lovet är time between us av Tamara Ireland Stone. Det här är en rätt så lättsam ungdomsbok med kärlek, intriger och en del rätt så stora problem.
Året är 1995 och Anna drömmer om att resa. På väggen i sitt rum har hon en världskarta där hon tänker sig att hon ska sätta en nål på alla ställen hon har varit på. Hittills sitter det fyra nålar på kartan och ingen av dem är direkt långt hemifrån. Hennes största intresse är löpning och hon hoppas på ett stipendie så hon kan söka in på ett college någon annanstans.
Så börjar Bennett på skolan och för Anna så tar allt nu en ny vändning. Bennett är nämligen inte som alla andra... han har förmågan att kunna resa i tiden och mellan platser. Han kommer egentligen från år 2012 och att han nu besöker 1995 har sina orsaker. När han träffar Anna så uppstår viss förvirring... Han har nämligen träffat henne förut, som vuxen år 2012.

Boken är precis så lagom som man ibland behöver. Det är inte så att den stannar kvar i minnet långt efteråt men den var helt klart ett skönt tidsfördriv. Anna och Bennett är rätt så sympatiska personer, ingen av dem är överdrivet spännande men det finns klar och tydlig kemi mellan dem. Det finns även en fortsättning för den som vill ha mer: Time after time.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar