onsdag 4 januari 2017

Adventsboken 2016


Vi har för andra året i rad läst Rabén & Sjögens adventsbok. 2015 läste vi den fantastiska Skorstensjul av Mårten Sandén. I december läste vi årets bok En förtrollad jul av Siri Spont.

Den handlar om Martha som bor i ett förortsområde med sin mamma, pappa och bror Fadi. Livet rullar på med skola, bästisen Leah och hamsterdrömmar. En dag förändras Marthas värld då mamma och pappa berättar att Marthas kusin Yusuf ska komma och bo hos dem. Han har kommit till Sverige från mammans krigshärjade land. Det är inte bara det att han ska bo hos dem utan han ska dessutom bo i Marthas rum, och hon får dela rum med sin lillebror. Som plåster på såren får Martha och Fadi köpa varsin hamster nästa dag.
Martha är arg på Yusuf. Hon tycker att han förstör allt, speciellt relationen med Leah. Droppen är när han en dag har tagit med Marthas hamster ut till skogen! Men Yusuf lyckas övertala Martha att följa med ut till skogen och ett äventyr tar sin början. Yusuf och Martha har ett viktigt uppdrag som bara de kan lösa!
Hela familjen gillade den här berättelsen. Ibland läste vi ett kapitel om dagen och ibland flera i följd, mest beroende på tid. Alexander Jansson har illustrerat boken väldigt bra, med fina miljöer. Den rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar