tisdag 26 februari 2019

En pressad tonåring försöker hitta sin plats



Högstadieeleven Linn har det oroligt hemma. Hennes mamma och pappa har skiljt sig och mamma har druckit så mycket att hon förlorat sitt jobb och blivit sjukskriven.
Linn gör vad hon kan för att hitta sin plats i tillvaron, i pappans nya familj, med sin ledsna mamma och i skolan. Oron gör att Linn har svårt att hinna med alla sina läxor. Hon skolkar och blir mobbad av ett par klasskamrater.
Problemen leder till att Linn blir osams med sin mamma och sin bästa kompis. Hon distanserar sig och försöker reda ut alla problem själv. Pressen blir dock för stor och en dag svimmar Linn när hon ska skriva ett prov.
Allt kulminerar en dag när trakasserierna från mobbarna eskalerar och Linn blir misshandlad. Hon ställs då inför ett vägskäl. Ska hon våga berätta om det hon varit med om och hur hon känner?
Detta är bitvis en ganska tuff bok att ta sig igenom. Problemen och svårigheterna är många som drabbar Linn och man känner verkligen med henne. Det är inte lätt att som tonåring klara av när motgångarna till synes aldrig ser ut att upphöra.
Detta är också en bok om vänskap, att fatta mod att räcka ut en hand. Läsare som tar sig an denna bok kommer få stor behållning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar