måndag 8 juli 2019

Guldkorn ur bilderboksskörden

Ojojoj, vad många härliga, nya bilderböcker det har kommit på sistone! Jag plockar med bok efter bok  och läser högt för barnen därhemma och vissa böcker blir man sådär extra glad över. Som att Pernilla Stalfelts klassiska Bajsboken från 1997 nu har fått en efterföljare i Kissboken. Där får man veta det mesta man behöver veta om kiss; som att en kissning tar cirka 7 sekunder, att man kan få rödfärgat kiss om man ätit rödbetor och att fåglar kissbajsar (alltså kissar och bajsar samtidigt). Extra stor munterhet väckte den avslutande kiss-sången Kissa lilla stjärna hos min femåring:


Kissa lilla stjärna där,
du som kissar var du är.
Kiss i blöjan, kiss i säng,
kiss i brallan, kiss igen.
Kissa lilla stjärna där,
drick och kissa var du är.


Böckerna om Malte Modig av Karin Jacov och Kajsa Lind har blivit favoriter hos mig och i senaste boken Malte Modig och världsalltet har Malte fastnat i existentiella grubblerier. Varje kväll när han ska sova kommer rymdtankarna - att ingen vet hur stor rymden är och vad som kommer sen. Världsalltet är så enormt och själv känner Malte sig så liten och oviktig. Tankarna på rymden gör att han inte kan sova på nätterna och på dagarna är han så trött att han inte orkar leka. Tur att han har en så klok vuxenkompis som grannen Kerstin. Hon tar med Malte till ett observatorium och efter det lättar oron litegrann.


Avslutningsvis den glädjande nyheten att Saltkråkan nu för första gången finns i bilderboksversion! Ett litet djur åt Pelle, med Astrid Lindgrens text och alldeles ljuvliga bilder av Maria Nilsson Thore, landade på biblioteket häromdagen. På Rabén & Sjögrens hemsida kan man läsa att det här är första bilderboken om Tjorven, Pelle, Melker och alla de andra, vilket måste betyda att det kommer fler. Hurra, säger jag!

1 kommentar:

 1. Hej Alla, jag heter Safa El Sadat, jag är gift i 20 år med min man och vi har två son, äldste en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket, men det kommer till en punkt när han deltar i affärer med en kvinna som är hennes medarbetare. Jag har aldrig föreställt mig det, men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, mina sena arbeten fick mig att tänka på frågan, även vid mitt 20-års bröllopsdag i mars håller jag mig borta från sex när vi lovar att göra det på bröllopet årsdag, 15 dagar före bröllopsdagen erkände han det ja, han hade sex med sin kollega.
  Han tog med henne i min säng när jag var ute och arbetade, det betyder att mina känslor var helt värdefulla mot honom. Mitt mentala tillstånd är fullt av plågor, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan. Den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig att hitta en bra stavningskastare, först och främst trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen, men jag måste försöka tills jag kom över PROPHET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex-tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen och göra människor glada i deras förhållande och några andra historier om andlig sjukdom och mer.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom 7 dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara som ett mirakel för mig, är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och han är nu kär i mig som aldrig tidigare.
  Har du behov av hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, fru, pojkvän, flickvän, vinnande av lotterier, växtbaserad botemedel mot sjukdom, hiv, sjukdomar, astma, artrit, fybroid, stroke eller någon form av sjukdom, andligt problem , Jobbsökande, tittare som läser mitt inlägg som behöver hjälp när det gäller några livsutmaningar borde kontakta PROPHET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +34631686040

  SvaraRadera