torsdag 18 november 2010

Hegas i ny kostym

Hegas är som bekant ett förlag som fokuserar på lättlästa böcker. Nu har de förändrat sig lite, bland annat genom lite ny design på sina böcker och sin logga. I min senaste beställning med lättlästa böcker var det med flera riktigt snygga Hegas-böcker. Det tycker vi om! Många av dem som läser lättläst är inte alltid så lättflirtade och ett snyggt omslag är definitivt till hjälp.


Skelettpojken och Vid hennes sida är rysliga spökberättelser. I den förstnämnda hittar bröderna David och Martin en massa små benbitar i trädgården. David inser att de har hittat delarna av en människohand. På morgonen har han fått ett meddelande, skrivet på fönstret. Vem är det som lämnar meddelande och hur har skelettet hamnat i deras trädgård?
I Vid hennes sida pratar människor om den konstiga Mrs Darling. Hon pratar för sig själv om sin skatt och om sina barn, barn som alla vet inte existerar på riktigt. Men en dag får två tjuvar höra talas om skatten. De vet bara inte att det är barnen som vaktar den...

Vad andra inte ser är en science fiction berättelse. ”Hjärndöda”, så kallas de som en gång kunde höra andras tankar men som har fått ett implantat inopererat. Implantatet förhindrar nämligen inte bara tankeläsningen utan nästan all övrig tankeverksamhet. Laura vill inte erkänna att surret i hennes huvud är andra människors tankar. Och hon vill definitivt inte få något implantat. Så får hon oväntat hjälp av Liam, en av de ”hjärndöda”. Han erbjuder henne att rymma med honom.
Flodvågen är en dyster framtidsvision där klimatförändringarna gör så att haven stiger. Fler och fler måste lämna sina hem. Danny kommer till England som klimatflykting. Där träffar han Kevin som ger honom mat och tar hand om honom. Men vattnet stiger även i England och det dröjer inte länge förrän alla måste fly.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar