måndag 15 november 2010

Kärlek för mellanåldern


Att vara kär är toppen. Eller rätt besvärligt. Att läsa om kärlek är ett bra sätt att få koll på läget när det gäller både lycklig och olycklig kärlek.
Några boktips för mellanålder om kärlek är:
Kärlek & Dynamit av Kajsa Gordan
Del 1 i en riktigt bra triologi om Molly/ eller Gänget på Lövarö. I den här första delen ska Molly ha sommarlov.
Molly ska fira sommarlov på en ö tillsammans med sin familj. På somrarna brukar de vara där och då brukar Molly träffa sin kompis Jenny. Jenny som är på ett sätt när hon är där men helt annorlunda med sina andra kompisar i stan. Molly är lite nervös för hon har bjudit en kompis från skola, Miryam, till ön. Undrar om det kommer fungera när Jenny är där också?
På skolavslutningen kommer den snyggaste killen i skolan, Sebastian och ställer sig bredvid henne. När han viskar till henne glömmer hon nästan hur man pratar. Hon blir konstig och blyg när han är nära. Det jobbiga är att det kommer gå en hel sommar tills de syns igen. Tror Molly i alla fall men det visar sig att Sebastian och Jonte kommer att vara på en ö ganska nära dem hela sommaren!
Det blir en spännande sommar fylld med både mystiska aktiviteter i grannhuset, "Galna Gummans" hus, lite kompisproblem och så kärlek förstås!
Fortsättningarna heter Mod & Fritt fall och Våga & Vinn.
Andra bra kärleksböcker för åldern 9-13 är:
Som trolleri av Mårten Melin (som vi tipsat om tidigare)
Eva & Adam av Måns Gahrton
Livet enligt Rosa av Måns Gahrton
Kärleksboken av Lin Hallberg i serien om en mellanstadieklass
Pussar och P.S/ Kramar och Krångel/ Hjärtslag och Hjärnsläpp av Ingelin Angerborn
Boken om Mei/ Hampus och Mei av Åsa Storck om en kille som bli kär i den nya tjejen i klassen.
Tja, det är bara några av alla underbara kärleksböcker för mellanstadieåldern, tipsa gärna om fler. Kärlek är toppen! Såg nu att Nypon Förlag gett ut en Lättläst bok Så sjukt kär som också lät bra! Kanske något att köpa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar