tisdag 9 november 2010

Iskall semester med twist

Robins mamma tycker att han gott kan spendera lovet med sin pappa, så hon kan åka till Teneriffa själv. En pappa som han knappt känner, som ska släpa med honom till Sälen för att åka skidor. Dessutom har mamma skrivit en lista på saker som hon tycker att Robin behöver lära sig - respektera kvinnor, äta rätt, använda ett vårdat språk, med mera. Robin ser inte fram emot detta - han vill ju mycket hellre slappa framför datorn och äta godis.


Med till Sälen ska också pappas kompis och hans son Kim. Eller är det hans dotter? Om Kim är en kille eller en tjej har Robin först svårt att avgöra, eftersom ansiktet är gömt bakom en massa metall och smink och kläderna är säckiga.

Det visar sig bli svårt att avgöra vem som behöver uppfostras mest - Robin och Kim eller deras pappor. Lovet blir helt enkelt inte riktigt som Robin hade tänkt sig.

En lättläst bok vars historia är både rolig och smått pirrande och dessutom lätt att komma in i. En känga till vuxenvärlden också, med tanke på pappornas omogna beteende. Rekommenderas till läsovilliga tonåringar som inte vill ha vare sig skräck, deckare, sport eller romantik.

1 kommentar: