måndag 5 september 2011

Rolf- en ny favorit för nybörjarläsarna!

Rolf är en lustig figur som hamnar i diverse dråpliga situationer men som alltid har en hemskt bra förklaring om varför han gör som han gör. För nybörjarläsaren är det här en toppenserie med några få meningar på varje sida tillsammans med en illustration av den stilige rolf med gubbkeps på svaj.


Rolf har fått ett paket som hans mamma har skickat men på väg hem börjar det störtregna, åh nej paketet blir ju vått! Han letar i sin väska efter något att ta på sig men väskan är konstigt nog tom, då kommer Rolf på att väskan kan bli en bra hatt. När han väl hittar ett träd att ställa sig under så har både Rolf och paketet blivit blött - Hoppas inte det har blivit förstört i regnet, säger han och öppnar paketet som innehåller ett paraply. Då har det precis slutat att regna...


Rolf är en hejare på att leta guld också, i Rolf letar guld börjar det återigen regna men nu ser Rolf en vacker regnbåge som slutar i landet utanför ett hus. Rolf tar fram sin spade och börjar gräva i landet. Då kommer ägaren till huset ut och undrar vad han håller på med. Då förklarar Rolf att han hört att det ska finnas guld vid regnbågens slut men tydligen så var det fel ände han grävt i.


I Rolf på jakt ger sig Rolf ut med sitt gevär, han går mot änderna och när han skjuter av en salva skriker skogsvaktaren Olle på honom -Är du tokig? Ge mig geväret och pekar på en skylt där det står att det är förbjudet att jaga. Rolf bara ler, han tänker inte skjuta några änder, nä han har laddat sitt gevär med brödsmulor, så att änderna ute på isiga sjön ska få lite att äta. - Du är rolig du Rolf, säger Olle. - Det tycker jag också, säger Rolf.


Det finns flera böcker i serien om Rolf och alla är de lika pustlustiga och kan nog locka en och annan till att hitta läskoden!

1 kommentar:

  1. Oh, jag har nyss tagit in de här böckerna! När du berättade om dem blev jag så sugen. :)
    //Maria

    SvaraRadera