fredag 18 november 2011

Fler kulturkrockar och svåra känslor

När inget annat hjälper har fått en fortsättning. I Musik för tondöva får vi fortsätta följa Selahattin och Leo. Deras vägar bär till Turkiet, bara inte samtidigt. Leo fortsätter kämpa med sin karriär, men lyckas inte alls. Han har blivit bekant med Filip, vars karriär går betydligt bättre men hans kärleksliv kraschar och istället för flickvännen får Leo följa med till Turkiet när Filip ska spela in en video.

Selahattin har återvänt till Turkiet för att leta efter Ceylan. I mötet med alla gamla bekanta blir det mesta bara fel, men han lyckas i alla fall få fram några ledtrådar till vart hon har tagit vägen och beger sig till Istanbul för att finna henne. Lättare sagt än gjort i en mångmiljonstad när han inte har en susning om var hon kan vara. Inte heller vet han hur hon kommer reagera på hans plötsliga uppdykande.

Hmm... En helt ok bok, men jag känner inte att den lyfter. Det blir inget "wow, vilken bok!" utan mer "ja, jo men visst, den funkar väl...". Och jag saknar Dilek! Länken mellan Selahattin och Leo, vad hände med henne? Jag vill ju veta hur hennes liv blev efter skilsmässan. Synd. Dessvärre inget toppbetyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar