tisdag 6 mars 2012

Mitt livsfarliga liv


Serien Mitt livsfarliga liv är skriven av Ann Caroline Håkans och teckad av Mia Nilsson. Böckerna handlar om Juni som går i tvåan. Juni är en person i skolan och en annan person hemma. I skolan har hon stora funderingar och är rädd för allt och hemma är hon glad, öppen och rolig.

I Badhuskrisen räknar Juni ner till dagen D. Det är då klassen ska till badhuset och allt kommer att avslöjas. Juni har nämligen råkat säga att hon kan simma, fast hon inte kan det. Hur ska det gå? Kommer Jonah att reta henne och kommer kompisarna att tycka att hon är töntig?

I Tvärflöjtskrisen kommer Juni på att hon vill börja spela tvärflöjt. Men så är hon rädd för att de tuffa tjejerna i klassen ska tycka att det är töntigt. Sedan visar det sig att de två tjejerna har anmält sig till att börja spela just tvärflöjt. Nu kan hon ju inte anmäla sig, för då tror ju dom att hon härmas. Vilket dilemma!

I Kärlekskrisen har visst Juni råkat säga till sin kusin Ella att hon har en pojkvän, vilket hon inte har. Oturligt nog ska visst Ella och Junis klass mötas i ett skol-DM. Hur ska hon krångla sig ur detta?

Ann Caroline Håkans har skrivit finurliga och fantastiskt roliga böcker som passar utmärkt för högläsning i lågstadieklasserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar