onsdag 5 juni 2019

Inspirerande bok för unga bandyentusiaster

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=163517&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=title%3A+%22Flippa+bollen%2C+Linn%C3%A9a%5C%21%22&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583

Författaren och sportjournalisten Anja Gatu har förgyllt bokvärlden med sina böcker om kvinnliga idrottsstjärnor, som exempelvis Kosovare Asllani och Therese Sjögran. Intrigen är förlagd till när dessa framgångsrika idrottare var unga och så även i fallet med Anja Gatus nya bok som handlar om bandyspelaren Linnéa Larsson.
Linnéa Larsson började sin bana i Ljusdals BK. Anja har på ett mycket bra sätt lyckats fånga livet i ett litet samhälle. Allt handlar inte bara om bandy. I handlingen finns gott om spänningselement. För Linnéas del handlar oron inte så mycket om hur hon ska prestera på bandybanan, utan mer om hur hon ska handskas med det faktum att det på vägen till träningen finns ett läskigt ödehus. Vad gömmer sig därinne?
Bandyälskaren får dock sitt lystmäte. Som alla unga idrottare drömmer Linnéa om sin framtid. En återkommande dagdröm är hur det kommer kännas att få chansen att avgöra matcher mot ryska storlag som kommer på besök. Men innan det kan bli verklighet väntar hård träning. När man läser träningsskildringar kan man själv bli lite sugen att ge sig ut på isen.
"De första skären ut på isen är alltid lika ljuvliga. Det knarrar under fötterna och Linnéa fyller lungorna med luft", skriver Anja och visst är det inspirerande.
Bortom de hårda träningarna, hägrar det stora målet för Linnéa, ExTE-cupen dit de bästa lagen i världen kommer.
Detta är en bok som självklart lockar unga idrottsfantaster, men eftersom Linnéa skriver om annat spännande som rör barns liv, kan denna bok med fördel läsas av alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar