måndag 3 juni 2019

Spöksystrarna är tillbaka

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=163496&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=ett+sp%C3%B6ke+fyller+%C3%A5r&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583

För de yngre läsarna har nu äntligen del 7 i serien om Spöksystrar kommit ut. Denna gång anordnas ett riktigt spökkalas. Berättelsen börjar lite ledsamt för bästa kompisarna Nila och spöket Majs del. Klasskompisen Matilda ska ha födelsedagskalas. Även Nila och Maj har blivit bjudna, men som alla läsare av serien vet gillar Maj att skoja. Hon trollar fram en riktigt stor spökhund vilket skrämmer Matilda så mycket att hon bestämmer att de minsann inte får komma på kalaset.
Nila och Maj är dock uppfinningsrika och beslutar att ordna med ett alldeles eget kalas. Platsen? Det blir självklart på kyrkogården.
Nila bestämmer sig för att göra något fint för Maj som är lite ledsen över att de inte blivit bjudna på Matildas kalas. I en begagnataffär hittar hon en Kapten Kidd-figur, en leksam som Maj lekte med när hon levde. Problemet är ju bara att den är så dyr!
Nila börjar panta burkar för att ha råd med presenten, hon sliter och släpar med att leta i soptunnor. Hon får äntligen ihop de pengar som behövs men när hon kommer till butiken så är figuren såld!
Ve och fasa, vad ska hon nu göra? Dagen för spökkalaset kommer och det ser ut att bli riktigt lyckat ändå. Maj har pyntat kyrkogården riktigt fint. Det bjuds på läsk och dödsgod tårta.
Kanske blir det en riktig toppendag till slut?
Mårten Melin och Hanna Granlund har skapat en trevlig historia i bästa Spöksystraranda. En bok för de yngre som gillar lagom mycket spänning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar