måndag 4 maj 2020

Corinne blir hela kompisgängets kurator

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=168321&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=hon+vet+allt+om+oss&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Corinne har börjat i en ny skola. Hon ville det själv. Ser det som en chans att börja om. Hennes mamma har nyligen dött och hon vill inte att någon ska veta något om hennes gamla liv. Ställa frågor. Frågor som känns i hjärtat, ända in i själen.
Första dagen på den ny skolan börjar hon ångra sig. "Tänk om jag inte trivs och kan byta tillbaka till min gamla skola?", funderar hon. Det dröjer dock inte länge förrän hon hittar nya kompisar.
En dag tar sig det nya kompisgänget in på en övergiven skola som finns i närheten. Den håller på att renoveras. Här har kuratorn sitt rum. Allt finns här för ett samtal mellan kurator och elev. Till och med pappersnäsdukar om man skulle börja gråta för att det är för jobbigt.
Väldigt snart tar Corinne platsen i kuratorns stol. Hon får rollen att intervjua och fråga de andra om deras liv. På något märkligt sätt öppnar kompisarna upp sig och säger saker som de aldrig skulle säga eller har sagt till någon annan. Corinne får ur dem deras väl förborgade hemligheter. Väldigt jobbiga saker som att mamman dricker och att mammans nya kille tafsar. 
Rummet blir ett tillhåll för hela gänget och för dem närmare varandra. Vad kompisarna inte vet är att Corinne är den som kanske bär på den största hemligheten av dem alla. En hemlighet som till varje pris inte får komma ut.
"Hon vet allt om oss" av Kajsa Gordan är en mycket läsvärd bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar