torsdag 30 april 2020

Welcome to Lovecraft (om du vågar)

Den som letar efter skräckfantasy på Netflix har med största sannolikhet börjat kolla på Locke & Key vid det här laget. Vad kan då passa bättre än att läsa den otroligt snygga och spännande serieromanen som den bygger på?
Locke & Key: Welcome på Lovecraft är skriven av Joe Hill och illustrerad av Gabriel Rodriguez. Det handlar om syskonen Locke som tillsammans med sin mamma Nina flyttar till det gamla familjegodset Keyhouse i Lovecraft, Massachusetts. De flyttar dit efter det att pappan i familjen blivit brutalt mördad och alla bearbetar sin sorg och ilska på olika sätt. Keyhouse gömmer på många gamla hemligheter, de flesta av dem är inte särskilt goda. Den yngste brodern Bode hittar en nyckel och en dörröppning som förvandlar honom till ett spöke, men det visar sig finnas fler nycklar och fler som vill åt dem. Vad är det för mörka skuggor som döljer sig på Keyhouse ägor?
Det här är grymt, blodigt, tragiskt och spännande, en familjetragedi med mörka hemligheter som är väl förankrade i de gotiska rötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar