torsdag 27 september 2012

Mer känslor är rysning

Svarta sekunder är en lättläst bok från Opal förlag. Titel, omslag och baksidetext lockar med mystik och rysarinslag. Men det stämmer inte riktigt. För det här är snarare en berättelse om kärlek och om saknad.
Erik är ute och springer när han träffar den nya tjejen i skolan, Magdalena. Hon är verkligen söt och han blir kär meddetsamma. Men hon är ett år äldre än honom och verkar väl tycka att han är okej, men hon ser ju inte direkt kär ut. Hon som är så söt kan väl få vem som helst. Hemma har det börjat bli lite knackigt mellan Eriks föräldrar, pappan kommer hem sent och mamman är sur. För att komma undan från den tryckta stämningen tillbringar Erik så mycket tid som möjligt i löparspåret, där han dessutom har chansen att träffa på Magdalena när hon är ute med sin hund. Men Magdalena vet om något som Erik inte vet, en hemlighet. Ska hon berätta för honom? Hinner hon innan det är för sent? För en dag händer det otänkbara....

Det här är en fin berättelse som gärna hade fått vara lite längre och mer utvecklad. Det hade den vunnit på. Tyvärr så känns det som att historien i det här fallet blir lidande för att anpassas till det lättlästa formatet, det behöver ju faktiskt inte vara så. Och jag vill faktiskt ha mer av det mystiska med Erik och Magdalena, mer av den relation som de bygger upp, det tar slut så snabbt och abrupt.

Britt Engdal har även skrivit spökhistorien När natten är som mörkast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar